13.3.2023

Yrityksen sijoitustoiminta – uhka vai mahdollisuus

Moi kaikki sijoitustoiminnasta kiinnostuneet!

Haluan jakaa kanssanne muutaman, eilisen Pyöreän Pöydän Yrittäjät -tapahtuman pohjalta, heränneen ajatuksen. Meillä oli toimistolla taas porukka kasassa pöydän ääressä ja keskustelua johti Niko Palenius Alexandrialta. Mielenkiintoinen ilta!

Niko kysyi meidän vierailtamme pari tärkeää kysymystä:

Miksi toimit yrittäjänä?

Oli monta eri toimialaa, toimijaa ja kokoluokkaa edustettuna, mutta selkeä yhdenmukaisuus vastauksissa siitä huolimatta.

  • Taloudellinen vapaus; kun omistat oman yrityksen, sinulla on mahdollisuus ansaita enemmän rahaa, voit myös päättää miten käytät ansaitsemiasi varoja.
  • Luova vapaus; yrittäjyydessä on paljon luovaa vapautta. Voi toteuttaa omia ideoita ja luoda tuotteita tai palveluita joita markkinoilla ei vielä ole, innovoida ja olla edelläkävijä.
  • Itsenäisyys; yrittäjänä sinulla on mahdollisuus hallita omaa aikatauluasi ja päätöksentekoasi.

> Sijoitustoiminta tukee, täydentää ja mahdollistaa yllä olevia

Miksi ja miten yrittäjän pitäisi varoja sijoittaa?

Sijoitusstrategian tulisi perustua yrityksen taloudelliseen tilanteeseen.

Sijoitustoimintaa tarjoavia yrityksiä sitookin nykyään sääntely. Eli heidän tarvitsee selvittää asiakkaidensa taustat seikkaperäisesti, tarkoituksena suojella sijoittajia, varmistaa markkinoiden vakaus ja ehkäistä rikollista toimintaa. Pidänkin turvallisena tapana aloittaa sijoitustoiminta jonkun hyvän tyypin/palveluntarjoajan hellässä huomassa. Tällöin sinulle tarjotaan selkeitä ja rehellisiä tietoja sijoitusmahdollisuuksista ja riskeistä. Saat tarvittavan tiedon, jotta pystyt tutustumaan sijoituskohteisiin huolellisesti ja voit varmistua, että ymmärrät sijoitusten riskit ennen sijoituspäätösten tekemistä. Sijoitusmahdollisuuksia on tarjolla runsaasti erilaisilla riskeillä, tuotoilla ja aikajänteellä.

Inflaatio tarkoittaa yleistä hintojen nousua taloudessa, mikä johtaa siihen, että samalla rahamäärällä ei voi ostaa yhtä paljon kuin aiemmin. Inflaatio syö osan kassasta, jos rahaa vain makuutetaan yrityksen tilillä. Vapaan kassan järkevä sijoittaminen on tuottavaa kassan hallintaa ja rahan arvo ei pääse hupenemaan.

Sijoitukset voivat myös auttaa yrityksiä välttämään riskejä ja monipuolistamaan liiketoimintaa. Sijoitukset voivat olla myös osa yrittäjän eläketurvaa; vakuutussäästämisessä on aina verohyöty.

Koska kannattaa aloittaa säästäminen/sijoittaminen?

Mitä nuorempana aloittaa, sen vähemmällä pääsee” Eli heti 😊

Kannustan kaikkia perehtymään aiheeseen, jos yhtäänkään kiinnostaa.

JPond Oy, Heidi
heidi.kanerva@jpond.fi