23.12.2019

Joulu – Ah tuo ihana tekosyy levätä

Yrittäjän arki on usein kuormittavaa ja kiireistä. Kun konkreettista tekemistä ei ole, jatkaa aivot toimintaansa lähettäen käskyjä milloin unohtuneesta sähköpostivastauksesta ja milloin laskemattomasta tarjouksesta. Keskellä yötä saattaa tulla ajatuksia keulasta perämoottoriin asti ja lomat menevät ajatellen hupenevaa kassavirtaa.

Itse olen joulufriikki. Lokakuussa (tosin tänä vuonna vasta marraskuun lopulla, jotta fiilis säilyy jouluaattoon asti) aloitan joululaulujen kuuntelemisen kulumiseen asti. Siis työkavereiden korvien ja hermojen kulumiseen. Vakiovarusteeni pikkujouluissa on punainen joulurusetti ja ensimmäisenä päivänä joulukuuta sai punainen jouluneule kunniapaikan toimittaa työvaatteen virkaa. Glögit, kynttilät, tunnelma sekä se ainoa oikea AITO joulukuusi saavat sydämen täyteen lämpöä. Ja eritoten rauha ja läheiset.

Tänä vuonna joulunpyhät sijoittuvat taas mukavasti keskelle viikkoa, joka tarkoittaa että ottamalla kaksi päivää vapaata voi lomailla viikon. Ja tiedän, teillä yrittäjillä ei välttämättä olisi aikaa tai rahaa siihen mutta tiedän myös sen että: Jouluksi rakennetaan ei jouluna, virastot ovat kiinni ja edes verottaja ei häiritse höyryävän puuropadan ääreltä.

Hektisen elämän keskellä on todella tärkeää ottaa välillä hengähdystaukoja, koska te yrittäjät olette niitä arjen supersankareita koska tarjoatte meille muille töitä, rakennatte meille taloja, kuljetatte meidän tavaroitamme, huollatte meidän tietokoneitamme, siivoatte, hoivaatte ja hoidatte. Vaikka usein se oma panos tuntuu korvaamattomalta niin totuus on, että jaksamisenne on korvaamatonta koska ilman sitä ei ole yritystäkään.

Joten käytä joulunpyhät viisaasti, ainakin ne kolme, kun koko muu Suomi on kiinni (tai ainakin melkein). Ota kupponen glögiä, kuuntele joulumusiikkia, syö itsesi ähkyksi ja nauti läheisistäsi. Jos et, niin lupaa että otat aikaa itsellesi etkä edes vilkaise työpuhelintasi, koska joulu voi olla myös ihana tekosyy levätä.

Hyvää ja levollista joulunaikaa toivottaa JPondin väki!

Anna JPond
anna.honkala@jpond.fi