25.10.2021

Verohallinto siirtyy verkkolaskutukseen

Tähän asti vain kiinteistövero on tullut yrityksille verkkolaskuna. Nyt tilanne on muuttumassa ja yhteisöt tulevat saamaan myös tuloveron ennakko- ja jäännösverot verkkolaskuina, paitsi toiminimet.
Jos yrityksellä on verkkolaskuosoite TIEKE:n verkkolaskuosoitteistossa tai OmaVerossa, veron maksutiedot lähetetään oletusarvoisesti verkkolaskuina. Yrityksesi verkkolaskuosoitteen voi tarkistaa sivulta www.verkkolaskuosoite.fi.

Verkkolaskuosoitetta ei pidä ilmoittaa erikseen Verohallinnolle, koska Verohallinto saa tiedot verkkolaskuosoiterekisteristä. Rekisteristä kannattaa pyytää poistamaan vanhentuneet tai turhat verkkolaskuosoitteet.

Tuloveron osalta verkkolaskulähetys alkaa niistä velvoitteista, jotka erääntyvät 31.1.2022 jälkeen.

Jos yrityksellä on TIEKE:n verkkolaskuosoitteistossa useita osoitteita ja yhtäkään osoitteista ei ole merkitty ensisijaiseksi osoitteeksi, Verohallinto ei hae osoitetta OmaVeroon. Tällöin yrityksen tai tilitoimiston tulee itse syöttää verkkolaskuosoite OmaVerossa, jos se haluaa veron maksutiedot verkkolaskuna. Osoitteen voi syöttää 22.11.2021 alkaen ja se onnistuu valtuudella Veroasioiden hoito.

Lisätietoa Taloushallintoliiton sivuilta >

 

Avainsanat: , ,