21.4.2023

Pyöreän Pöydän Yrittäjät täyttää kolme vuotta

Yrittäjä pukeutuneena haarniskaan seurassaan kaksi muuta yrittäjäritaria

Lähes päivälleen kolme vuotta sitten (22.4.2020) perustin Pyöreän Pöydän Yrittäjät.

PPY:n ajatuksena oli, ja on edelleen, koota yrittäjät yhteen ja nimenomaan konkreettisesti saman pöydän ääreen, ei etäyhteydellä. Aikaa on kulunut ja Lentolantiellä pöydässä on yhä kulmat, mutta ne ovat kovaa vauhtia pyöristymässä (siitä lisää vähän tuonnempana, kun uutinen on julkaisukelpoinen). Oikeastaan ensimmäiset kaksi vuotta korona kampesi PPY:jiä kanveesiin ja onnistuikin siinä osin. Livetapaamisia ei koronan sesonkiaikaan pidetty, mutta PPY:jiä ei kuopattu. En halunnut viedä tilaisuuksia verkkoon. PPY on livetapahtuma.

Mitä menestyminen on?

PPY on luotu auttamaan yrittäjiä ja yrityksiä menestymään. Alun perin oleellinen kysymys oli:  mitä se menestyminen sitten on? Tässä ensimmäinen pysähtymisen paikka. Oletko ikinä pysähtynyt miettimään, mitä menestyminen tarkoittaa yrityksellesi ja sinulle itsellesi? Jollekin menestyminen tarkoittaa taloudellista menestymistä, kun taas toiselle menestyminen voi tarkoittaa enemmän tilikauden positiivista henkistä nettotulosta.

Nyttemmin nostaisin menestymisen rinnalle toisen oleellisen kysymyksen.

Miksi yrittäjyys?

Kaiken menestymisen alkulähteenä on yrittäjän tietoisuus miksi hänen yrityksensä on olemassa. Eli pitää löytyä vastaus sinänsä yksinkertaiseen kysymykseen; miksi? No kysymys voi olla yksinkertainen, mutta vastaus on varmasti huomattavasti mutkikkaampi. Kysyn usein yrittäjältä tämän sinänsä yksinkertaisen kysymyksen, että miksi olet perustanut yrityksen. Saan monesti erilaisia ja yleisesti hyviä vastauksia. Mutta usein yrittäjä ei vastaa juuri varsinaiseen kysymykseen, miksi? Yleensä yrittäjän vastaus vastaa tavallisesti kysymykseen  mitä yritys tekee ja kenelle tekee.

Myönnän auliisti, että yritykseni alku vuosina en osannut vastata itsekään kysymykseen miksi perustin yrityksen. Siihen aikaan minun ”miksini” oli, että hoidan asiakasyritysten lakisääteisen kirjanpidon ja palkanlaskennan ja saan siitä sitten itselleni rahaa, jotka sitten humppaan elämän pakollisiin ja omavalintaisiin rientoihin. No, miksi minä sitten perustin JPondin?

Yrityksen kasvu

Olen aina ollut erittäin kiinnostunut yrityksistä ja kuinka ne toimivat. Ennen yrityksen perustamista ehdin palkkatyössäni kahdessa eri tilitoimistossa tutustua satoihin erilaisiin yrityksiin. Näin niissä yrityksissä paljon osaamista ja tekemisen paloa, mutta myös tuskaa, kun arki vie eikä aika ja joskus välillä myös ymmärrys riitä yrityksen kehittämiseen. JPond haluaa auttaa ja rohkaista yrityksiä ja yrittäjiä kehittymään, kasvamaan ja menestymään. Jokaisen yrityksen pitää kehittyä ja kasvaa, jotta voi menestyä. Kehittymiselle, kasvamiselle ja menestymiselle täytyy jokaisen yrityksen luoda omat tavoitteensa ja mittarinsa. Kasvamisen ei tarvitse aina tarkoittaa henkilöstömäärän kasvua. Yksinyrittäjille kasvaminen voi tarkoittaa esim. kannattavuuden kasvua. Silloin paneudutaan mm. hinnoitteluun, palvelu-/tuotekustannuksiin ja työn tehokkuuteen. Eli samalla liikevaihdolla ja henkilöstömäärällä saavutetaan parempi tulos ja yksinkertaisesti kassaan enemmän rahaa.

Pyöreän Pöydän Yrittäjissä teemat pyörivät juuri yrityksen/yrittäjän kehittymisen, kasvamisen ja menestymisen ympärillä. PPY on erittäin matalan kynnyksen tilaisuus, jossa ei ovella tarkisteta puoluekirjoja eikä kerätä pääsymaksua. Yrittäjän ei tarvitse myöskään olla meidän asiakas.

Ritarikelpoisuudelle on vain kolme kriteeriä:

  1. Olet yrittäjä. Yhtiömuodolla ja yrittäjäkokemuksen pituudella ei ole väliä.
    Voit olla myös yrityksen osaomistaja tai sivutoiminen yrittäjä.
  2. Haluat ottaa apua vastaan ja auttaa muita
  3. Haluat menestyä

Yrityksillä on lupa menestyä!

Nähdään Pyöreän Pöydän Yrittäjissä!

Janne, Mr Pond
janne.lampi@jpond.fi