30.12.2021

Uusi vuosi – täynnä lupauksia?

Vuoden vaihtuessa tekee mieli aloittaa kaikkia alusta, puhtaalta pöydältä. Ajatuksissa siintää kokonaan uusi minä. Selaan elämäntapaoppaita, luen, miten opettelen ottamaan niskaotteen omasta elämästäni. Ensi vuonna minulla on aikaa perheelle ja ystäville, pidän kunnon loman ja nautin elämästä yrittäjyydestä huolimatta.

Päätän:

Ensi vuonna ei kirjanpitäjän tarvitse huomautella selvittelytilillä olevista tilisiirroista eikä palkanlaskijan tarvitse kysellä työtunteja. Ostolaskut laitetaan maksuun hyvissä ajoin, eikä viivästyskorkoja tule. Opettelen nimipäiväkalenterin ulkoa ja lähetän asiakkaille onnitteluviestit heti aamutuimaan. Myyntilaskut lähtevät matkaan heti, kun töihin tulee piste. Ensi vuonna olen Yrittäjä 2.0!

Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa jaksan ehkä tammikuun loppuun, mahdollisesti vielä helmikuun ensimmäisen viikon. Sitten koittaa arki. Alkaa kiire ja kaikki asiat kaatuvat päälle, enkä edes muista vuoden vaihtuneen muutama viikko sitten. Elämä jatkuu kuten ennenkin.

Mistä saisin apua kaikissa elämätapaohjeissa ja muutoksissa pysymiseen? Mistä löytyisi yrityselämän ”personal trainer”, joka potkisi persuuksille jo ennakoiden. Muistuttaisi ennen kuin kirjanpitäjä tai palkanlaskija ehtivät hätyyttämään, ennen kuin perintäfirma lähettää maksukehotuksia. Huolehtisi, että myyntilaskut lähtevät ja raha liikkuu kuin ajatus. Kuka varmistaisi, että Yrittäjä 2.0 on paikalla vielä elokuulla?

Netistä apua etsiessäni tuli vastaan sivusto: Palveluksessasi JPond! Täyden palvelun yrityskehitys- ja tilitoimisto, joka lupaa apua yrityksen arkeen. Varmasti Miss Manipenni voisi auttaa eräpäivien kohdalla ja Mr. Pond toimisi yrityksen ”personal trainerina”.

Eläköön Yrittäjä 2.0 ja helppo arki!

 

Kirsi Tulkki
Miss Manipenni
kirsi.tulkki(at)jpond.fi