6.7.2020

Tekoäly taloushallinnossa – nyt vai vasta tulevaisuudessa?

Taloushallinto elää muutosten aikakautta. Ala on pysynyt hämmentävän muuttumattomana ja kirjanpitoprosessit kankeina, mutta nyt ollaan selkeästi menossa kohti uutta.

Tekoäly ei ole enää scifiä, vaan jo osittain arkipäivää ja tulevaisuutta tilitoimistoissa. Yritysten taloushallinnon automaatioaste nousee kohisten ja monet edelläkävijäorganisaatiot hyödyntävät koneoppimista ja tekoälyä enenevässä määrin.

Ehkä isoin muutos tämän myötä, on yritysten prosessien, raporttien ja seurannan muuttuminen reaaliaikaiseksi. Ennusteiden tekeminen helpottuu ja kriittinen info voidaan saada nopeammin. Digitaalisen ja ajantasaisen datan merkitys liiketoiminnalle kasvaa!

Millaisella aikajänteellä voimme odottaa tekoälyn saavan jalansijan taloushallinnossa?

Toteutuksia on ollut tuotannossa ja kehitteillä jo pitkään, mutta ensimmäiset yleisesti saatavilla olevat ratkaisut ovat ilmestyneet markkinoille nyt. Tätä myötä ne ovat tulleet myös osaksi taloushallinnon sovelluksia.

Me haluamme olla mukana kehityksessä. Tästä syystä olemme aloittaneet tekoälyn testauksen osana asiakkaan kirjanpitoa. Pyrimme kohti uutta, paremmin toimivaa automaatiota ja tätä kautta pystymme palvelemaan asiakasta paremmin. Jos kiinnostuit, kysy lisää 😊

Heidi Kanerva
heidi.kanerva(at)jpond.fi