14.11.2022

Controller – apuna yritysjohtamisessa

Kaipaatko apuja yritysjohtamiseen? Ulkoistetusta talouspäälliköstä tai controllerista voivat hyötyä kaikenkokoiset yritykset! JPondin taloushallinnon agentit seuraavat yrityksesi liiketoimintaa sekä toimialaa. He seuraavat myös aktiivisesti, mitä muuttuvassa ympäristössä tapahtuu.

Asiantuntijapalvelua saa tarpeen mukaan räätälöidysti ja vaikka määräaikaisesti; projektiluontoisesti. Ulkopuolinen asiantuntija voi monesti avata yritysjohdon silmät ja kyseenalaistaa tiettyjen toimintojen todellisen tilan.

Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa?

Kassavirtalaskelma tuo turvaa tulevaisuudesta ja antaa aikaa reagoida.

Kassavirtalaskelma on tuloslaskelman ja taseen ohella kolmas yrityksen taloudenpidon peruslaskelma. Sen avulla voidaan selvittää ennakkoon yrityksen maksuvalmius, eli riittääkö raha. Laskelmaa voidaan tehdä pitkälle tai lyhyelle aikavälille. Kassavirtalaskelma on pyörittämisen kannalta keskeinen työkalu! En oikeastaan keksi kenelle tästä ei olisi ollenkaan hyötyä.

Budjetti eli talousarvio ja strategian laatiminen kulkevat käsi kädessä. Budjetti kertoo strategiaa ja sen toteutumista numeroin, se on ennuste tulevista ja suunnitelluista taloudellisista tapahtumista; taloutta koskeva toimintasuunnitelma.

Tuet ja rahoitukset. Haaveiletko yrityksesi kehittämisestä, kasvattamisesta tai vaikka kansainvälistämisestä? On haave sitten missä mittakaavassa ja kokoluokassa hyvänsä, siihen tarvitaan usein ainakin aikaa ja rahaa. Me JPondilla olemme selvitelleet tukimahdollisuuksia ja niitä on paljon. Meidän kauttamme löytyy apu avustusten, takausten ja lainojen hakemiseen, prosessin alusta loppuun asti. Alkukartoituksen hinta ei päätä huimaa, kannattaa siis kysyä lisätietoja. Teemme kartoituksen puolestasi mahdollisista tuki- ja rahoitusmuodoista, autamme hakemusten tekemisessä, rahoitusehtojen tulkinnassa ja raportoinnissa. Tässä taannoin Pyöreän Pöydän Yrittäjissä täällä JPondin toimistolla heräsi paljon hyvää keskustelua aiheesta.

Tuossa yllä muutamilla esimerkeillä, mitä controller palvelu voisi olla. JPondin talouden agentti voi tarpeen mukaan auttaa yrittäjää kassavirtalaskelmien kanssa, budjetoinnissa, rahoitushakemuksissa, kate- ja kustannuslaskelmissa, omaisuudenhoidossa sekä henkilökohtaisissa veroasioissa; you name it, me otamme haasteen vastaan.

Heidi Kanerva
Controller-palvelut
heidi.kanerva(at)jpond.fi