11.11.2019

Automatisoitu taloushallinto – kuittiskanneri

 

Tätä tekstiä kirjoittaessani hiipii pieni hymynkare huulille. Työkaverit ja läheiset jos jotkut tietävät, että luojan jakaessa lahjoja, tekniikan lahjat eivät osuneet kohdalleni. Minusta ei siis saa tekniikan ihmelasta tekemälläkään. Ympärilläni velloo energiakenttä, joka saa laitteen kun laitteen sekaisin siihen koskiessani. Se on kuulemma perittyvää ja kulkee suvussa; enollani on sama vaiva.

Voihan olla, että juuri tästä syystä olen oikea henkilö kirjoittamaan automatisoidusta taloushallinnosta. Tiedän, että kaltaisiani on monia. Vaikka tekniikka mahdollistaa sekä helpottaa työskentelyä, voi se tuntua joskus suurelta ja pelottavalta möröltä.

Nykyään on paljon arkea helpottavia sovelluksia ja ohjelmia, jotka voisivat toimia juuri sinulla. Et ehkä ole saanut niistä tarpeeksi tietoa ja uskaltanut ottaa niitä käyttöösi. Kerron nyt kuittiskannerista, joka helpottaa sitä ainaista kuittirumbaa kirjanpitoon. Ja siitä rumbasta emme voi kun nostaa hattua. Nyt kuitenkin toivomme, että voisimme helpottaa sitä sinun kohdallasi.

Jokainen meistä tietää, että esimerkiksi palaverin ja tankkauksen jälkeen se kuitti niin helposti jää työtakin taskuun, käsilaukkuun tai suoraan mappi Ö:hön. Sieltä niitä sitten kaivellaan kirjanpitoaineiston matkaan. Työtakkejahan saattaa olla monia, taskuja sitäkin enemmän. Jokainen meistä naisista (miksei miehistäkin) tietää, että yhdellä laukulla ei pärjää, koska laukun pitää mätsätä kenkien sävyyn. Ja mappi Ö:tä ei käsittääkseni ole tähän päivään mennessä paikantanut vielä kukaan. Kun työtakit käyvät vielä pesussa muutaman kerran, niin sehän on selvää mitä kaikille kuiteille sen jälkeen tapahtuu.

Onneksi meillä on antaa tähän ongelmaan ratkaisu. Kuittiskanneri. Kuittiskanneri on helppokäyttöinen sovellus, joka käytännössä toimii niin että se ladataan puhelimeen ja tanssi voi alkaa. Kuitista otetaan heti valokuva sovelluksella. Valokuvan yhteyteen voi lisätä tarvittavat tiedot kuten ostopäivän, maksutavan, palaverin ja edustustilaisuuden osallistujat. Napin painalluksella saat tallennettua kuitin suoraan kirjanpitoon. Sen jälkeen voit tehdä kuitista vaikka paperilennokin tai heittää vaan roskakoriin; et tarvitse sitä enää.

Meillä on pääosin käytössä Netvisorin oma e-scan, e-tasku ja luovu-kuittiskannerit.

   

 

Mikäli kiinnostuit, voit kysellä tarkempaa tietoa niiden käyttöönotosta kirjanpitäjältäsi.

 

Anna Honkala,
anna.honkala(at)jpond.fi