25.10.2023

Alihankkijasta Toimitusjohtajaksi

Urani olen aloittanut taloushallinnon parissa vuonna 2001 Verohallinnon yritysveropuolella rekisteröinnin parissa, äitini jalan jäljissä.

Koulutukseltani olen yo merkonomi ja liiketalouden tradenomi, myöhemmin suoritin vielä liiketalouden erikoisammattitutkinnon. Koulut olen käynyt työn ohessa ja näin työkokemusta taloushallinnon kentällä on kertynyt jo yli 20 vuotta. Työkokemus on kertynyt useammasta eri tilitoimistosta Kangasalta ja Tampereelta.

Yrittäjänäkin olen ehtinyt toimia alalla vuosikymmenen.

Olen yrittäjäperheestä, jo kolmannessa polvessa. Toimin isäni yrityksessä; Malliveistämö Karttunen Ky:ssä osa-aikaisesti hallinnollisissa ja kirjanpidollisissa tehtävissä ja usein sai ihan kädetkin liata. Yrityksen sain sukupolvenvaihdoksessa kokonaan itselleni ja jatkoin yksin taloushallinnon toimialalla isäni jäätyä eläkkeelle.

Taloushallinnon ala profiloituu ehkä edelleenkin vähän jäykäksi ja tylsäksi, mutta minä koen sen mielenkiintoisena ja tunnen olevani oikealla alalla. Vuonna 2007 olen tehnyt tradenomi opintoihin liittyen opinnäytetyön otsikolla ”Taloushallinnon sähköistäminen tilitoimistossa”, mutta mielestäni nyt vasta alalla eletään nopean ja rajunkin muutoksen aikaa, toimintaympäristö muuttuu jatkuvasti ja vauhti vain kiihtyy.

JPondilla aloitin syksyllä 2017 alihankintasopimuksella. Nopeasti kävi selväksi, että JPond yrityksenä on sen verran mielenkiintoinen, että oman yritykseni kehittämisen sijaan, halusin ehdottomasti olla tässä tarinassa mukana ja näin siirryinkin luontevasti palkkalistoille.

Pidän erityisesti siitä, että haluamme olla edelläkävijä ja rikkoa rajoja.

Jossain kohtaa huomasimme Jannen kanssa olevamme asioista aika yksimielisiä, mutta vahvuus on meillä vähän eri asioissa ja näin päätimme yhdistää voimamme. Pikkuhiljaa olen saanut vastuulleni palveluiden kehitykseen liittyviä tehtäviä ja nyt viimeisenä isompana osa-alueena JPondin operatiivisen johdon toimitusjohtajan pestin myötä.

Miellän JPondin enemmän yrityskehitystoimistona, kuin perinteisenä tilitoimistona. Haluamme tarjota palveluita yksilöidysti räätälöitynä monenlaisilla palvelukokonaisuuksilla. Haluamme olla asiakkaillemme kumppani ja sparrata heitä oman liiketoiminnan kehittämisessä, kuten kannattavuuden ja kasvun saavuttamisessa, yrityksen omien sisäisten tavoitteiden mukaisesti.

Uudessa toimenkuvassa haluan onnistua kaikessa tässä ja lisäksi pitää hyvää huolta meidän osaavasta henkilöstöstä. Me olemme asiantuntijaorganisaatio ja työntekijät ovat meidän tärkein resurssi.

Kiitän Jannea luottamuksesta ja otan saamani haasteen innolla vastaan. 6 vuotta sitten aloitin JPond matkan, olen nauttinut matkasta tähän asti ja odotan innolla tulevaa.

 

Heidi, JPond Oy

heidi.kanerva@jpond.fi

010 205 3860